Epävarma tuulivoima ei pelasta Suomea – allekirjoita kansalaisaloite

Tuulivoima ei pelasta Suomen energiajärjestelmää, vaikka sen kapasiteettia ja osuutta kokonaistuotannosta koko ajan lisätään. Ohessa on kuva, josta käy ilmi, että tällä hetkellä (4.12.2022) tuulivoiman tuotanto on lähes olematonta (14 MWh/h), vaikka sen kapasiteetti olisi peräti 4847 MWh/h. Tuulivoiman kapasiteetista on siten hyötykäytössä vain 0,29 %.

Tilanne merkitsee sitä, että mitä suuremmaksi tuulivoiman osuus sähköenergian tuotantokapasiteetista nousee, sitä epävarmemmaksi energian tuotantomme muuttuu. Suomella ei ole varaa siihen. Siksi olemme tehneet kansalaisaloitteen.

Oletko kiinnostunut siitä, että Suomen energiajärjestelmä olisi tehokas, vakaa ja turvallinen? Tuulivoiman osuus Suomen sähköenergian kokonaistuotannosta on noussut merkittävästi, ja sillä on suuri vaikutus sähkön pörssihintaan. Sillä on valitettavasti myös kielteinen vaikutus energian tuotantojärjestelmän luotettavuuteen ja huoltovarmuuteen. Tuulivoiman osuuden kasvu kokonaisenergiatuotannosta nimittäin lisää energiajärjestelmän epävarmuutta, koska silloin yhä suurempi osa energiatuotannosta ei ole käytettävissä olevaa säätövoimaa.

Siksi muun muassa tuulivoiman ja aurinkovoiman ammattimaiset tuottajat on velvoitettava rakentamaan säätövoima tuotantokatkosten ja tuotannon keskeytysten ajaksi. Savonlinnan seudun perussuomalaiset aktiivit ovat tehneet oheisessa linkissä kuvatun kansalaisaloitteen. Jos käyt allekirjoittamassa aloitteen, se voi lopulta ohjautua eduskunnan käsittelyyn. Aloitteella on myös sellainen vaikutus, että perussuomalaisilla on eduskuntavaaleissa hyvä keskustelunaihe Suomen sähkönhinnan alentamiseksi ja ylipäätään energiaturvallisuuden lisäämiseksi.

Jos haluat, että myös kaverisi allekirjoittaisivat aloitteen ja edistäisivät Suomen energiaturvallisuutta, oletko ystävällinen ja jaat aloitetta sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa ja Twitterissä.

Juha Kukkonen
Puheenjohtaja
Savonlinnan seudun perussuomalaiset ry

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11488

Tuulivoiman tuotanto ja ennusteet. Lähde: Fingrid.fi

Kirjoitettu 6.12.2022

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa