Kirjoitettu 28.5.2024

Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset palkitsevat ammatteihin valmistuneita

Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset myöntävät 100 euron stipendin kahdelle opiskelijalle, jotka valmistuvat tänä keväänä ammattiin Ammattiopisto Samiedusta.

”Yhdistyksemme arvostaa myös perinteisiin ammatteihin valmistuvia ja maahanmuuttajataustaisia hyvästä menestyksestä opinnoissa. Siksi halusimme muistaa tänä keväänä ammattiopistosta valmistuneita opiskelijoita tunnustuksena heidän ahkeruudestaan ja sitoutumisestaan osaamisensa kehittämiseen”, sanoo paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen Rauni Asikainen.

Ammattikoulutuksen arvostus on tärkeää, sillä se valmistaa opiskelijoita suoraan työelämään ja luo uusia ammattilaisia eri toimialoille. Lisäämällä ammattiosaamisen arvostusta perussuomalaiset haluavat edistää alueellista osaamista sekä osaavien työntekijöiden saamista Savonlinnan seudulle.

”Stipendien saajat ovat osoittaneet positiivista suhtautumista työhön sekä erinomaista ahkeruutta ja motivaatiota opinnoissaan, ja haluamme palkita heitä tästä. Samalla stipendien toivotaan kannustavan myös muita nuoria ammattiopintojen pariin ja antavan lisämotivaatiota valmistua ammattiin”, Asikainen kertoo.

Yhdistys toimittaa stipendit suoraan valmistuneille. Valinnat on tehty Ammattiopiston Samiedun ehdotusten perusteella.

 

#samiedu #ammattiopistosamiedu

Kirjoitettu 14.3.2024

PS-Nuorisoa Savonlinnassa 16.3.2024

Tule juttumaan perussuomalaisia ja PS-Nuorison edustajia Savonlinnan kevätmarkkinoille!

Olemme Savonlinnan kauppatorilla

perjantaina 15.3. klo 10-14

lauantaina 16.3. klo 10-14

Lauantaina klo 11-13 paikalla on Kaakkois-Suomen PS-Nuorison hallituksen puheenjohtaja Ville Heinikainen (kuvassa). Ville on myös Perussuomalainen Nuoriso ry:n hallituksen jäsen.

Mukana torilla molempina päivinä on Savonlinna tarvitsee keskussairaalan -työryhmän jäsen, tuore kaupunginvaltuutettu Rauni Asikainen. Tule kyselemään Raunilta uusimmat kuulumiset sairaalan hyväksi tehtävästä työstä.

Tervetuloa!

Kirjoitettu 31.1.2024

Savonlinna tarvitsee keskussairaalan – liity tukiryhmään

Savonlinna tarvitsee keskussairaalan. Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ovat ehdottomasti tätä mieltä.

Kannustammekin siksi kaikkia teitä liittymään Facebook-ryhmään Savonlinna tarvitsee keskussairaalan, jos jaatte huolemme sairaan- ja terveydenhuollon heikkenemisestä seudullamme.

Sairaalan toiminnan turvaamiseen pyrkivää ryhmää luotsaa 12 jäsenen ydintiimi, jonka 1. varapuheenjohtajana ja asiantuntijajäsenenä toimii yhdistyksemme hallituksen jäsen, sairaanhoitaja (AMK) Rauni Asikainen.

Ryhmä kerää nimiä adressiin ja kansalaisaloitteeseen. Lisäksi se kannustaa kaikkia asiasta huolestuneita toimimaan asian puolesta.

Jos sinulla on ajatuksia siitä, mitä ydintiimi voi tehdä Savonlinnan keskussairaalan säilyttämiseksi, ota yhteyttä Rauni Asikaiseen (rauni.asikainen@nullhotmail.com).

Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry

 

Kansalaisaloitteen linkki päivitetty uuteen aloitteeseen 16.3.2024.

Kirjoitettu 17.1.2024

Ennakkoäänestys alkoi

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkoi tänään 17.1. ja jatkuu 23.1. asti. Äänestä Jussi presidentiksi!

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 28.1. Käy antamassa äänesi ja vaikuta!

Katso Savonlinnan äänestyspaikat kaupungin kotisivuilta.

Kirjoitettu 3.1.2024

Kohti presidentinvaaleja

Tervetuloa presidentinvaalitilaisuuteemme lauantaina 6.1.2024 klo 10 – 15 Savonlinnan Kulttuurikellarille (Olavinkatu 34).

 

Paikalla on perussuomalaisia toimijoita ja muita perussuomalaisuudesta kiinnostuneita.

 

Kansanedustaja Jaana Strandman on paikalla klo 11 – 13. Tule jututtamaan Jaanaa.

 

Kahvitarjoilu, arpajaiset. Jutellaan ja viihdytään yhdessä.

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Järjestäjä: Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry

Kirjoitettu 10.12.2023

Uusi hallitus valittu

Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset pitivät yhdistyksen sääntömääräisen syyskokouksen Järjestötalo Kolomosella lauantaina 9.12.2023.

Kokouksessa valittiin uusi hallitus vuodelle 2024. Mikko Kupiainen jatkaa puheenjohtajana. Lisäksi hallituksen jäseniksi valittiin Pekka Laitinen, Kirsi Visunen, Rauni Asikainen, Kari Kaiponen ja uutena Timo Nuutinen.

Yhdistys onnittelee valittuja ja toivottaa menestystä tehtävään!

 

 

Kirjoitettu 13.10.2023

Jussi Halla-aho Savonlinnassa 21.10.2023

 

 

Jussi Halla-aho vierailee Savonlinnassa

lauantaina 21.10.2023 klo 14.50 – 15.20 K-Citymarketilla.

Tule jututtamaan presidenttiehdokastamme.

 

Mukana myös kansanedustaja Jaana Strandman.

 

Tervetuloa!

 

Kirjoitettu 23.4.2023

Kiitoskahvit äänestäjille

Eduskuntavaalit ovat takana. Tarjoamme kaikille ehdokkaitamme äänestäneille kiitoskahvit lauantaina 29.4.2023 klo 9-11 kahvila HerkkuPekassa.

Tervetuloa!


Kirjoitettu 3.4.2023

Kiitos äänestäsi!

Kiitos kaikille äänestäjille, perussuomalaisten ehdokkaille ja yhdistysaktiiveille loistavasta vaalituloksesta!

Teimme tämän mahdolliseksi yhdessä. Iso kiitos!

Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry

 

Kiitos äänestäsi

Kirjoitettu 1.4.2023

Vaalivalvojaiset 2.4.2023

Tervetuloa Krister Tynkkysen vaalivalvojaisiin

2.4.2023 klo 19-22 Kallislahden Teboilille!

Tarjolla kahvia ja pullaa.


Kirjoitettu 29.3.2023

Vaalikiertueen päätös Citymarketilla 1.4.2023

Ehdokkaamme Krister Tynkkysen eduskuntavaalikiertue päättyy Savonlinnan Citymarketille 1.4.2023. Tule pistäytymään makkaralle ja jututtamaan Kristeriä klo 10-13!


Kirjoitettu 15.3.2023

Teemu Keskisarja Savonlinnassa

Historioitsija Teemu Keskisarja tulee vierailulle Savonlinnaan ma 20.3.2023 klo 16-18.

Paikkana XAMK, ravintola Kaari, Savonniemenkatu 6.

Päivän aiheita:

 • Keskisarja kertoo uusimmasta kirjastaan Tulilahti – tutkimuksia naismurhista.
 • Keskisarjan lyhyt palopuhe politiikasta.
 • Etelä-Savon eduskuntavaaliehdokkaista paikalla Savonlinnan oma ehdokas Krister Tynkkynen.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Teemu Keskisarja vierailee Savonlinnassa 20.3.

Kirjoitettu 10.3.2023

Tavataan kevätmarkkinoilla!

Tule tapaamaan kansanedustajaehdokastamme Krister Tynkkystä Savonlinnan kevätmarkkinoille 17.-18.3.2023 klo 10-14.

Perjantaina vaaliteltalla vierailee myös puoluesihteeri Arto Luukkanen.

Tervetuloa!

Perussuomalaiset kevätmarkkinoilla

Kirjoitettu 9.3.2023

Puoluesihteeri Savonlinnassa

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen vierailee Savonlinnan kevätmarkkinoilla pe 17.3.2023 klo 11.00-12.30.

Torilla tavattavissa myös kansanedustajaehdokkaamme Krister Tynkkynen ja paikallisyhdistyksen jäseniä.

Tervetuloa juttusille!

Kirjoitettu 28.1.2023

Kansanedustajille translaista

Arvoisa kansanedustaja,

Et voi väittää, ettet olisi tiennyt tosiasioita, kun trans-lailla sukupuolesta tehdään ilmoitusasia ilman luonnon- tai lääketieteellistä pohjaa.

Lähetän Suomen kansalaisena tämän viestin kaikille Suomen eduskunnan kansanedustajille informaationa, että jos niin sanottu trans-laki hyväksytään hallituksen esityksen kaltaisena, suomalaisille lapsille saatetaan tehdä suurta vahinkoa. Et voi myöskään väittää, ettet olisi tiennyt tosiasioita.

Keskustelu sukupuoli-dysforiasta, siitä, että “kasvava osa nuorista kokee olevansa sukupuoleltaan väärässä ruumiissa tai kehossa (eli kokee kehollista kärsimystä sukupuolipiirteisiin liittyen), on pääosin lähtöisin Yhdysvalloista. Yhdysvalloissa oli vuonna 2007 tällaisia kokemuksia hoitavia klinikoita yksi kappale. Nyt Yhdysvalloissa on sukupuoli-dysforiaa hoitavia klinikoita 300 kappaletta! Keskustelun lisääntyminen aiheesta on suoraan verrannollinen niin sanotun sosiaalisen median piirissä käydyn keskustelun lisääntymiseen yhteiskunnassa.

Niin ikään vuonna 2007 lääketieteellisessä tai myöskään yhteiskunnallisessa tutkimuksessa ei ollut juuri lainkaan kirjallisuutta tyttöjen kokemasta sukupuoli-dysforiasta. Syntyneiden lasten keskuudessa ja siten myös tutkimuksessa sukupuoli-dysforiaa on useimmiten todettu pojilla. Nyt vuonna 2023 suurin osa niistä nuorista, jotka kokevat olevansa sukupuoleltaan väärässä ruumiissa tai kehossa ovat tyttöjä. Mistä tämä johtuu, aivan ilmeisesti siitä, että tytöt ovat poikia herkempiä reagoimaan tällaiseen keskusteluun mediassa ja sosiaalisessa mediassa?

Yhdysvalloissa on osavaltiota, joissa lapsi voi saada vastakkaisen sukupuolen hormonihoitoa jopa ilman vanhempien suostumusta tai jopa ilman, että vanhemmat edes saavat asiasta tietoa.

Mutta mitkä ovat karmeimmat mahdolliset seuraukset, jos tulevaisuudessa myös Suomessa alaikäisille lapsille annetaan “hoitona” “vastakkaisen sukupuolen” sukuhormonia? Kun vasta murrosiässä oleville kehittyville lapsille annetaan toisen vastakkaisen sukupuolen hormonia, “hoidon” seuraus on sukupuoleen liittyvien elinten ja tytöillä synnytyselinten kehittymisen häiriintyminen. “Hoidon” väistämätön seuraus on lisääntymiskyvyttömyys aikuisena. Haluavatko päättäjät ottaa tällaisen vastuun, kun tällainen käytäntö on yhä yleisempää jo mainitussa Yhdysvalloissa?

Kasvuiässä olevat lapset ovat siis aikuisina lisääntymiskyvyttömiä, jos he saavat lapsena vastakkaisen sukupuolen hormonihoitoa. Mutta tämä ei ole vielä edes koko totuus. Hormonihoidolla aiheutamme lisääntymiskyvyttömyyden, eikä sitä enää voida korjata. Teemme siis lapsille korjaamattoman vahingon, Irreversible Damage. Samannimisen teoksen on vuonna 2020 julkaissut asiaa perinpohjin tutkinut Abigail Shrier.

Kun lukee tutkimuksia syntyvien lasten fyysisistä ominaisuuksista tai fyysisesti näkyvistä merkeistä sukupuoleen liittyen, on merkille pantavaa, että tutkimustulokset puhuvat aivan eri asteen ilmiöstä kuin lähes hysteriaan yltyneestä keskustelusta nuorten pahoinvoinnista liittyen nimenomaan sukupuoli-dysforiaan, väärässä kehossa elämiseen.

Mies ja nainen (eläimillä uros ja naaras) eroavat sukupuolisesti toisistaan sukusolujen tuottamisessa. Suvullisesti lisääntyvällä lajilla kuten ihmisellä toinen sukupuoli tuottaa enemmän sukusoluja kuin toinen. Ihmisillä mies voi tuottaa 12 miljoonaa siittiötä tunnissa, kun nainen tuottaa 400 sukusolua koko elämänsä aikana (ikävuosina 13-43).

Korkea sukusolujen tuotanto on biologinen urospuolisuuden määritelmä. Jos tutkijat löytävät uuden eläinlajin, sukusolujen tuotantoa tutkimalla voidaan selvittää kumpi sukupuoli on kumpi. Jos syntyvän lapsen ilmiasuinen sukupuoli on epäselvä, voidaan yrittää selvittää lapsen sukusolujen tuotantoa. Jos sukusolujen mukainen sukupuoli eroaa lapsen ilmiasuisesta sukupuolesta, kyse voi olla interseksuaalisesta yksilöstä. Näitä tapauksia on tutkimusten mukaan 0,01-0,018 % syntyvistä lapsista (Leonard Sax (2002) How Common is Intersex? Vol. 39. No 3). Suomessa syntyvistä lapsista (vuonna 2022 syntyi noin 45 000 lasta) interseksuaalisia on noin 5-9. Jotkut sukupuolentutkijat (jotka eivät ole luonnontieteen tai lääketieteen tutkijoita vaan yhteiskuntatutkijoita) väittävät, että sukupuoleltaan selkeästi määrittämättömiä lapsia olisi 1,7 %. Suomessa vuosittain syntyvistä lapsista siten olisi intersukupuolisia noin 765. Tällaisen väitteen tueksi ei kuitenkaan ole tutkittua näyttöä.

Jos lapsella on syntyessään tai kehittyessään siitin tai emätin ja kohtu, ensin mainittu on ilmiasuiselta sukupuoleltaan poika ja jälkimmäinen tyttö. Jos sukusolujen tuotannon määrä on kuitenkin ristiriidassa ilmiasuisen sukupuolen kanssa, silloin on äärimmäisen harvinainen tilanne, eli lapsi on intersukupuolinen.

Jos poika kokee olevansa tyttö, mutta hänellä on siitin ja sukusolujen eli siittiöiden tuotanto on useita miljoonia tunnissa, hän on poika, ja pahanolon tunne, dysforia voi johtua aivan jostain muusta kuin sukupuolesta.

Jos tyttö, jolla on emätin ja kohtu ja tuottaa munasolun, hänen pahanolonsa eli dysforiansa syy voi olla ja luultavasti on jotain muuta kuin ilmiasuiseen sukupuoleen liittyvää. Jos tällaiselle alaikäiselle tytölle tulevaisuudessa annetaan mieshormonia sukupuolisen kehityksen aikana, luultavasti teemme tytölle korvaamatonta vahinkoa (irreversible damage). Mieshormoni vaikuttaa kehittyvään tyttöön siten, että hän menettää lisääntymiskykynsä.

Yhdysvaltojen joidenkin osavaltioiden lainsäädäntöä ei saa Suomessa seurata.

Kunnioittaen

Juha Kukkonen
Valtiotieteen maisteri
Savonlinna

Liite: linkki Abigail Shrierin videoon aiheesta https://www.youtube.com/watch?v=DWbxIFC0Q2o

Kirjoitettu 9.1.2023

Puheenjohtajan 2023 tervehdys jäsenistölle

Hyvät Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry:n jäsenet!

Vuosi on vaihtunut ja uusi hallitus sekä puheenjohtaja käynnistelee tämän vuoden työnsarkaa paikallisyhdistyksen eri tehtävien parissa. Paikallisyhdistyksen hallitukseen vuodelle 2023 valittiin 2022 syyskokouksessa varsinaisiksi jäseniksi Kirsi Visunen, Rauni Asikainen, Esa Natunen, Osmo Tulilahti, Juha Londén, Krister Tynkkynen, Kari Kaiponen ja puheenjohtajaksi valittiin Mikko Kupiainen.

Hallituksen järjestäytymiskokous pidetään viikolla 2-3, tuolloin hallitukselle valitaan varapuheenjohtaja(t), sihteeri, rahastonhoitaja, yhdistyksen internet- ja Facebook sivujen ylläpitäjät ja mahdollisia muita toimihenkilöitä. Mikäli sinä haluat paikallisyhdistyksen aktiivitoimintaan mukaan, niin ota rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Eduskuntavaalit ovat jo ovella, tilanne meillä näyttää hyvältä kannatuksen ollessa 19,3 % , mutta tähän tulokseen ei kannata tuudittautua, vaan työtä puolueen menestymisen eduksi on tehtävä entistä kovemmalla sykkeellä. Jokaisen antama panos on tuiki tärkeä Perussuomalaisten pääsemiseksi seuraavaan hallitukseen, ja tavoitteena on hyvä aina pitää pääministeripuolueen paikkaa hallituksessa.

Paikallisyhdistyksemme on aloittanut eduskuntavaalityön perustamalla oman tapahtumatyöryhmän tukemaan omaa Savonlinnan seudun kansanedustaja ehdokasta Krister Tynkkystä. Järjestämme yhdistyksen omia tapahtumia helmikuusta eteenpäin, tavoitteenamme on kevättalvella mm. saada puoluejohdosta esimerkiksi Riikka Purra tai Sebastian Tynkkynen tulemaan tänne Savonlinnaan vierailulle ja kertomaan puolueen kuulumisia. Tiedotamme tarkemmin tapahtumista yhdistyksen internet- ja Facebook sivuilla ja sähköpostilla jäsenkirjeiden muodossa.

Tervetuloa tapamaan meidän omaa kansanedustajaehdokastamme tapahtumiin, ja mikäli haluat tapahtumatyöryhmään mukaan, niin ota tässäkin tapauksessa rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen. Tapahtumatyöryhmään mahtuu monenlaista osaamista, lehden jakoa, ihmisten jututtamista, makkaran paistoa ja joskus jo ihmisten läsnäololla on merkittävä vaikutus meidän näkyvyydessämme eri tapahtumapaikoilla. Joukossa on voimaa.

Haluaisin kuulla meidän jäseniltämme palautetta mikä on toiminut ja mikä ei ole toiminut yhdistyksessämme menneinä vuosina ja lisäksi toiminnan kehitysideoita voi minulle laittaa matalalla kynnyksellä tulemaan vaikkapa yhdistyksen sähköpostiin.

Lopuksi haluan kiittää edellisien kausien puheenjohtajaa Juha Kukkosta, hallituksien jäseniä ja muita paikallisyhdistyksen jäseniä tekemästänne työstä niin puolueen kuin paikallisyhdistyksemme eteen. Lisäksi haluan toivottaa koko meidän jäsenistöllemme menestystä vuodelle 2023 ja toivottaa tervetulleeksi meidän kevät- ja syyskokouksiin ja muihin tapahtumiin ympäri vuoden.

Terveisin

Mikko Kupiainen

Puheenjohtaja

0405922629

psmikkokupiainen@nullgmail.com

Kirjoitettu 2.1.2023

Hyvää uutta vuotta 2023!

Uusi vuosi ja samalla Savonlinnan Seudun Perussuomalaisten hallituksen kokoonpano ovat vaihtuneet.

Kiitämme lämpimästi Juha Kukkosta Savonlinnasta, joka on toiminut aktiivisesti yhdistyksemme puheenjohtajana vuosina 2021 ja 2022. Onnittelemme Mikko Kupiaista Punkaharjulta, joka valittiin vuoden 2023 puheenjohtajaksi.

Edessä on eduskuntavaalit huhtikuussa. Perussuomalaisten kannatus on nyt hyvä – 17,9%. Etelä-Savosta on valittu neljä kansanedustajaehdokasta: Savonlinnasta Krister Tynkkynen, Mikkelistä Jaana Strandman, Sami Järvinen ja Mäntyharjulta Kari Mouhu. Onnea ehdokkaille vaaleihin!

Olisi tärkeää saada edes yksi PS-kansanedustaja eduskuntaan Etelä-Savosta. Voitetaan vaalit yhdessä! Seuraa ja jaa uutisiamme Facebookissa.

Tervetuloa mukaan myös vaalityöhön vaikka pieneksikin avuksi. Ota rohkeasti yhteyttä meihin.

Onnea vuodelle 2023 ja tervetuloa mukaan toimintaan!

 

 

Kirjoitettu 21.12.2022

Erkki Rakkolaisen muistolle

Savonlinnan paikallisyhdistyksen kunniapuheenjohtaja Erkki Rakkolainen menehtyi marraskuussa 2022.

Soitin Erkki Rakkolaiselle vuonna 2009 syksyllä ja kysyin silloisen Savonlinnan paikallisyhdistyksen puheenjohtajalta mahdollisuutta liittyä puolueeseen ja paikallisyhdistykseen. Erkki kertoi, että hän ottaa yhteyttä, kun on kokous. Ei mennyt kauaa, kun Erkki soitti ja sanoi, että voisin tulla syyskokoukseen. Tässä kokouksessa minusta tuli paikallisyhdistyksen sihteeri ja Mikkelistä olevan Marjan kanssa laitoimme paikallisyhdistyksemme ns. digiaikaan. Erkki antoi koko ajan hyviä neuvoja ja tiesin, että niitä on hyvä uskoa, koska Erkki oli toiminut politiikassa jo SMP:n ajoista asti! Erkin kanssa tehtiin monta mukavaa matkaa puoluekokouksiin ja puolueneuvoston kokouksiin vuosien varrella.

Ja mukavia muistoja tuli aina reissujen varrella. Niin lukemattomista souturetkistä kuin myös Finlandia-hiihdoista. Sulkavan Suur-Souduissa Erkki oli mukana airoissa 40 kertaa. Ja normaalisti soutu alkoi Savonlinnasta ja takaisin tultiin myös soutamalla. Erikseen täytyy ottaa esille seikkailumatkat, joita Erkki teki. Hän on mm. kulkenut soutuveneellä Iijoen lähes päästä päähän, käynyt soutamalla Tukholmassa ja soutanut Pohjois-Norjassa pitkät matkat vuonoja kiertäen. Samoin Tornionjoki on laskettu soutuveneellä!

Kun olen nyt valtuutettuna keskustellut veteraanipoliitikkojen kanssa, olen kuullut, että Erkki ajoi Savonlinnan asiaa eikä mennyt aina oikeisto-/vasemmistoryhmien mukaan päätöstä tekemään.Tämä on mielestäni oikeaa kuntapolitiikkaa!

Erkki oli työelämässä todellinen yrittäjä. Hän veti yhteensä noin kymmentä yritystä, mm. Kilpi-Rakkolaista sekä Liekki-Lohta, ja oli myös erittäin suuri työllistäjä. Hän teki antaumuksella pitkää päivää ja ajoi tuhansia kilometrejä joskus huonossakin kelissä.

Erkki oli mielestäni viimeinen oikea herrasmies ainakin Savonlinnan Seudun Perussuomalaisissa. Nämä herrat taitavat pikkuhiljaa loppua maastamme kokonaan.

Tiesin Erkin sairauden, mutta hänen menehtymisensä sattui minuun pahasti. Erkki neuvoi ja opasti minut politiikkaan, ja teen sitä meidän Perussuomalaisten kanssa hautaan asti kuten Erkki.

Erkkiä jäi suremaan elinkumppani ja kolme lasta perheineen ja lisäksi suuri joukko tuttavia sekä urheilun että politiikan puolelta.

Seppo O Kosonen, Perussuomalaiset ry.
Kaupunginvaltuutettu
Savonlinna

Kirjoitettu 6.12.2022

Epävarma tuulivoima ei pelasta Suomea – allekirjoita kansalaisaloite

Tuulivoima ei pelasta Suomen energiajärjestelmää, vaikka sen kapasiteettia ja osuutta kokonaistuotannosta koko ajan lisätään. Ohessa on kuva, josta käy ilmi, että tällä hetkellä (4.12.2022) tuulivoiman tuotanto on lähes olematonta (14 MWh/h), vaikka sen kapasiteetti olisi peräti 4847 MWh/h. Tuulivoiman kapasiteetista on siten hyötykäytössä vain 0,29 %.

Tilanne merkitsee sitä, että mitä suuremmaksi tuulivoiman osuus sähköenergian tuotantokapasiteetista nousee, sitä epävarmemmaksi energian tuotantomme muuttuu. Suomella ei ole varaa siihen. Siksi olemme tehneet kansalaisaloitteen.

Oletko kiinnostunut siitä, että Suomen energiajärjestelmä olisi tehokas, vakaa ja turvallinen? Tuulivoiman osuus Suomen sähköenergian kokonaistuotannosta on noussut merkittävästi, ja sillä on suuri vaikutus sähkön pörssihintaan. Sillä on valitettavasti myös kielteinen vaikutus energian tuotantojärjestelmän luotettavuuteen ja huoltovarmuuteen. Tuulivoiman osuuden kasvu kokonaisenergiatuotannosta nimittäin lisää energiajärjestelmän epävarmuutta, koska silloin yhä suurempi osa energiatuotannosta ei ole käytettävissä olevaa säätövoimaa.

Siksi muun muassa tuulivoiman ja aurinkovoiman ammattimaiset tuottajat on velvoitettava rakentamaan säätövoima tuotantokatkosten ja tuotannon keskeytysten ajaksi. Savonlinnan seudun perussuomalaiset aktiivit ovat tehneet oheisessa linkissä kuvatun kansalaisaloitteen. Jos käyt allekirjoittamassa aloitteen, se voi lopulta ohjautua eduskunnan käsittelyyn. Aloitteella on myös sellainen vaikutus, että perussuomalaisilla on eduskuntavaaleissa hyvä keskustelunaihe Suomen sähkönhinnan alentamiseksi ja ylipäätään energiaturvallisuuden lisäämiseksi.

Jos haluat, että myös kaverisi allekirjoittaisivat aloitteen ja edistäisivät Suomen energiaturvallisuutta, oletko ystävällinen ja jaat aloitetta sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa ja Twitterissä.

Juha Kukkonen
Puheenjohtaja
Savonlinnan seudun perussuomalaiset ry

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11488

Tuulivoiman tuotanto ja ennusteet. Lähde: Fingrid.fi

Kirjoitettu 19.10.2022

Syyskokous 2022

Savonlinnan seudun perussuomalaiset ry:n jäsenet kutsutaan vuoden 2022 syyskokoukseen.

Kokous järjestetään sunnuntaina 30.10.2022 klo 13.00 alkaen

Kokouspaikka: Järjestötalo Kolomonen, Pappilankatu 3, 57100 Savonlinna

Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaan syyskokouksessa käsitellään ainakin seuraavat asiat:

1) Kokouksen avaus
2) Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja äänten-
laskijat
3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4) Todetaan äänioikeutetut jäsenet sekä muut läsnäolijat
5) Päätetään hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien palkkioista
6) Hallituksen puheenjohtajan valinta seuraavaksi kalenterivuodeksi
7) Päätetään hallituksen muiden varsinaisten jäsenten (2-10) lukumäärästä seuraavalle
kalenterivuodelle
8) Valitaan hallituksen muut varsinaiset jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet
seuraavaksi kalenterivuodeksi
9) Valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
10) Valitaan seuraavaksi kalenterivuodeksi piirin kokouksiin 1-10 edustajaa ja heille henkilökohtaiset varaedustajat sen mukaan kuin yhdistyksen jäsenmäärä kokousta edeltävän vuoden päättyessä oikeuttaa
11) Vahvistetaan seuraavan kalenterivuoden jäsen- ja kannattajajäsenmaksun suuruus
12) Vahvistetaan seuraavan kalenterivuoden talousarvio
13) Vahvistetaan seuraavan kalenterivuoden toimintasuunnitelma
14) Päätetään kokousten koollekutsumistavasta ja muusta tiedottamisesta
15) Annetaan evästyksiä yhdistyksen eri elimissä toimiville ja/tai valituille edustajille
16) Käsitellään hallituksen valmistelemat muut asiat
17) Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!

Kirjoitettu 20.9.2022

Kevätkokous 2022

Savonlinnan seudun perussuomalaiset ry:n jäsenet kutsutaan vuoden 2022 kevätkokoukseen.

Kokous järjestetään sunnuntaina 25.9.2022 klo 15.00 alkaen.

Kokouspaikka: Järjestötalo Kolomonen, neuvottelutila, Pappilankatu 3, 57100 Savonlinna

Kokouksessa käsitellään seuraavat sääntömääräiset asiat:

1) Kokouksen avaus
2) Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja äänten-
laskijat
3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4) Todetaan äänioikeutetut jäsenet sekä muut läsnäolijat
5) Esitetään vahvistettavaksi hallituksen laatima edellisen vuoden toimintakertomus
6) Esitetään edellisen vuoden tilit ja tilinpäätös
7) Luetaan tilintarkastajan lausunto
8) Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
9) Annetaan evästyksiä yhdistyksen eri elimissä toimiville ja/tai valituille edustajille
10)Käsitellään hallituksen valmistelemat muut asiat
11)Kokouksen päättäminen

Ota mukaan vuoden 2021 ja 2022 jäsenkortti.

Tervetuloa!

Kirjoitettu 12.6.2022

Matti Lundenius ehdolle eduskuntaan

Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin hallitus oli koolla Savonlinnassa lauantaina 11.6.2022. Piirin ja paikallisyhdistyksen edustajia oli tavattavissa torilla, ja sen jälkeen hallitus kokoontui päättämään mm. Etelä-Savon ehdokkaista vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

Savonlinnasta ehdolle asetetaan yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu Matti Lundenius (kuvassa 2. vasemmalta). Lisäksi piiriämme edustavat Kari Mouhu Mäntyharjulta, Jaana Strandman Mikkelistä ja Sami Järvinen Mikkelistä.

Etelä-Savon piirin eduskuntavaaliehdokkaat

Kirjoitettu 5.6.2022

Torilla tavataan!

Etelä-Savon piirin perussuomalaisia on tavattavissa Savonlinnan torilla kesän avauksessa
lauantaina 11.6.2022 klo 10-12.

Tule juttelemaan ajankohtaisista asioista ja tulevista eduskuntavaaleista!

Kirjoitettu 17.2.2022

Aluevaltuutettumme

Savonlinnan Seudun Perussuomalaisista tammikuussa 2022 käydyissä aluevaaleissa aluevaltuutetuksi valittiin Matti Lundenius ja varavaltuutetuksi Kirsi Visunen. Yhteensä tänä keväänä työnsä aloittavaan Etelä-Savon aluevaltuustoon valittiin kuusi perussuomalaisten ehdokasta.

Kiitos kaikille aluevaaleissa meitä äänestäneille!

Kirjoitettu 18.1.2022

Savonlinnan Seudun Perussuomalaisten aluevaalikiertue 18.-22.1.2022

Savonlinnan Seudun Perussuomalaisten aluevaaliehdokkaat kiertävät Juvalla, Rantasalmella, Kerimäellä, Punkaharjulla, Enonkoskella, Sulkavalla ja Savonlinnassa 18.-22.1.2022.

Tarjolla lihamakkaraa ja kahvia, keskustelua ehdokkaiden kanssa ja esitteitä. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme. Perjantain 21.1. tapahtuma Savonlinnassa on peruttu, mutta Savonlinnan torilla tapaamme vielä lauantaina 22.1.!

Tervetuloa!

P.S. Tulethan paikalle vain terveenä ja noudatat turvavälejä.

Kirjoitettu 26.12.2021

Aluevaaliehdokkaamme 2022

Savonlinnan Seudun Perussuomalaisten alu

Savonlinnan Seudun Perussuomalaisten aluevaaliehdokkaat.

Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry asetti 15 ehdokasta tammikuussa 2022 käytäviin ensimmäisiin Etelä-Savon aluevaaleihin.

Lue lisää ehdokkaidemme vaaliteemoista täältä tai yhdistyksemme Facebook-sivuilta!

Kirjoitettu 29.11.2021

Aluevaaliehdokkaat Savonlinna ja Sulkava

Etelä-Savon piirihallitus on hyväksynyt seuraavat aluevaaliehdokkaat:

Savonlinnasta:

-Risto Jurvanen Koneinsinööri, eläkk.
-Kari Kaiponen Teknikko
-Kari Kinnunen Yrittäjä
-Seppo Kosonen Rakennusinsinööri
-Juha Kukkonen Valtiotieteen maisteri
-Mikko Kupiainen Vesihuoltoinsinööri
-Pekka Laitinen Yrittäjä
-Matti Lundenius Yrittäjä
-Raimo Luukkanen Pastori
-Susanna Peura FM, projektipäällikkö
-Veikko Puustinen Eristyspeltiseppä,
eläkk.
-Krister Tynkkynen Kriisinhallinta-
veteraani
-Kirsi Visunen Terveydenhoitaja,
eläkk.

Sulkavalta:

-Jani Sairanen Yrittäjä
-Osmo Tulilahti Kirvesmies, eläkk.

Tässä kaikki yhdistyksemme ehdokkaat 8.12.21. Lista on nyt lukittu ja viimeinen piirihallituskokous on pidetty 7.12.seuraavaksi lista viedään keskusvaalilautakunnalle.

Kirjoitettu 10.10.2021

Puoluejohto kiertää Savonlinnassa, Juvalla ja Sulkavalla

Perussuomalaisten puoluejohto kiertää Savonlinnassa, Juvalla ja Sulkavalla 23. – 24.10.2021.

Tule tapaamaan puoluesihteeri Arto Luukkasta, 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokangasta sekä paikallisyhdistysten aluevaaliehdokkaita.

Kiertueaikataulu:

Lauantai 23.10.2021 Savonlinna, Ravintola Kaari (XAMK), Savonniemenkatu 6

 • Kahvia ja pullaa tarjolla, aluevaaliehdokkaita tavattavissa klo 11 – 12
 • Arto Luukkanen ja Mauri Peltokangas tavattavissa klo 11 – 12

Tilaisuus jatkuu klo 13 asti, ja mukana on alueemme perussuomalaisia.

Lauantai 23.10.2021 Juva, ABC, Tulostie 1

 • Kahvia ja pullaa tarjolla, aluevaaliehdokkaita tavattavissa klo 13.30 – 15
 • Arto Luukkanen ja Mauri Peltokangas tavattavissa klo 14 – 14.45

Sunnuntai 24.10.2021 Sulkava, Ravintola Muikkukukko, Alanteentie 40

 • Kahvia ja pullaa tarjolla, aluevaaliehdokkaita tavattavissa klo 13.30 – 15
 • Arto Luukkanen ja Mauri Peltokangas tavattavissa klo 14 – 14.45

 

Tervetuloa keskustelemaan ajankohtaisista aiheista, kuten tammikuun 2022 aluevaaleista!

Kirjoitettu 27.9.2021

Piirihallituksen puh.johtaja Pekka Laitinen tiedottaa aluevaaleista!

Hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa tulee käyttämään ALUEVALTUUSTO, jonka jäsenet ja varajäsenet valitaan nyt pidettävissä aluvevaaleissa. Valtuuston toimikausi on jatkossa neljä vuotta. Valtuustot päättävät todella isoista asioista ja tätä kuvaa hyvin jaettavan rahan määrä.

Yli 2000 000000E/vuosi.
Eli kolmannes valtion budjetista!

Jos haluaat oikeasti vaikuttaa vaikka siihen säilyykö sairaala Savonlinnassa, asetu ehdokkaaksi Perusssuomalaisten joukkoon.

Aluevaltuusto kokoontuu tarpeen mukaan, mutta jokaisella valtuutetulla on myös varaedustaja. Kulut korvataan seuraavaan lakiin kirjatun mukaisesti. Euromäärät päättää valtuusto itse.

87§ Luottamushenkilölle maksetaan

1) kokouspalkkio
2)korvausta ansionmenetyksestä ja kustannuksista, joita luottamustoimen vuoksi aiheutuu sijaisen palkkaamisesta, lastenhoidon järjestämisestä ja muusta vastaavasta syystä

3) matkakustannusten korvausta ja päivärahaa

Ilmoittaudu siis ehdokkaaksi puolueen sivulla www.perussuomalaiset.fi. Pidetään asuinpaikkamme ja täällä asuvien puolta!

Pekka Laitinen
Puheenjohtaja
Perussuomalaisten Etelä-Savon Piirihallitus

Kirjoitettu 26.9.2021

PERUSSUOMALAISTEN 2 VPJ MAURI PELTOKANGAS JA PUOLUESIHTEERI ARTO LUUKKANEN SAVONLINNASSA 23.10?

  ETUKÄTEISILMOITUS!

  Osana puoluejohdon kiertuetta saamme Savonlinnaan 2vpj Mauri Peltokankaan ja puoluesihteeri Arto Luukkasen lauantaina 23.10 arviolta noin klo 12-16. Sulkavalla on tilaisuus 24.10.Kaksi räväkkää puhujaa on tulossa!

  Pyrimme hankkimaan sisätilan.

  Laita kalenteriisi ylös! Pullakahvit ja tavattavissa aluevaaliehdokkaita sekä valtuutettuja ja aktiivejamme!

  LÄHDE EHDOKKAAKSI ALUEVAALEIHIN PUOLUSTAMAAN SAVONLINNAN, SULKAVAN JA ENONKOSKEN ASUKKAIDEN TERVEYDENHUOLTO- JA PELASTUSTOIMEN PALVELUITA? Ilmoittaudu
  ehdokkaaksi www.perussuomalaiset.fi.

  Kirjoitettu 13.9.2021

  Lähde ehdokkaaksi aluevaaleihin?

  Puolueen sivulla voi ilmoittautua mukaan! www.perussuomalaiset.fi

  Kirjoitettu 14.6.2021

  Yhdistyksen sähköposti

  Yhdistyksen sähköposti on savonlinnan.perussuomalaiset@nullgmail.com.
  Nopeimmin esim. kesäaikana saat yhteyden lähettämällä sähköpostin vastuuhenkilöille, jotka löydät hallituksen yhteystiedoista.

  Kirjoitettu 19.2.2021

  Seuraa Perussuomalaisten uutisia fb:ssa? Käy tykkäämässä fb-sivusta: Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset

  Kirjoitettu 9.1.2021

  Vuoden 2021 hallitus on järjestäytynyt. Lue uusista henkilövalinnoista!

  Vuoden 2021 puheenjohtajaksi valittiin 8.12.2020 syyskokouksessa jatkamaan Juha Kukkonen.

  Hallitukseen valittiin:
  Pekka Laitinen (varalla Matti Järvisalo)
  Raimo Luukkanen (varalla Kari Kaiponen)
  Esko Himmanen (varalla Risto Jurvanen)
  Seppo Kosonen (varalla Kati Verho)
  Juha Londe`n (varalla Matti Lundenius)
  Esa Natunen (varalla Teija Rönkkö)
  Susanna Peura (varalla Jaakko Rantanen)
  Osmo Tulilahti (varalla Reijo Koikkalainen)
  Veikko Puustinen (varalla Pekka Tynkkynen)
  Kirsi Visunen (varalla Ahti Kokkonen)

  Yhdistyksen järjestäytymiskokous oli 12.1 ja varapuheenjohtajaksi valittiin Pekka Laitinen, sihteeriksi Jaakko Rantanen ja rahastonhoitajaksi Matti Lundenius, joka on myös vaalipäällikkö. Kirsi Visunen jatkaa vaalityökalun hoitajana (vaali-galleria), jonka puolue julkaisee myöhemmin. Tapahtumatoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Susanna Peura.

  Kuntavaaliehdokkaita mahtuu hyvin mukaan vielä. Perehdytämme. Soita pj Juha Kukkoselle 041 5461858 tai Kirsi Visuselle 040 8404154. Toivotaan, että lähtijät ovat mieluiten puolueen jäseniä, eli alkaa olla kiire jo. Puolueen jäseneksi voi liittyä pyytämällä sihteeriltä jäsenhakemuksen tai tulostamalla hakemuksen www.perussuomalaiset.fi sivustolta ja lähettämällä sen ohjeen mukaan eteenpäin.

  Jos ehdit auttaa Perussuomalainen-lehtien jaossa, soita Kirsi Visunen 040 8405154, niin sovitaan alue ja tilaan lehdet. Korona-aikana tilaisuudet saattavat olla osin kielletty, joten lehti on pelastus.

  Iloista talviaikaa!

  Kirsi Visunen
  Hallituksen jäsen
  Vaalityökaluvastaava

  Kirjoitettu 20.12.2020

  Vuoden 2020 tapahtumat onnistuivat, vaikka osa peruuntui koronan vuoksi.

  Onnea Vuodelle 2021 kaikille!

  Koronasta huolimatta pystyimme pitämään kahdeksan yleisötilaisuutta, kuntavaalikutsuntoja eli etsimme ehdokkaita ja pidimme kuntavaalistartteja. Olimme mukana Pyhän Olavin Päivässä ja puhemies Juho Eerola oli vieraana, syysmarkkinoilla ja puoluejohdon käynti oli lokakuussa kahvila Saimassa.Mukana olivat pj Jussi Halla-aho, vpj Riikka Purra ja puoluesihteeri Simo Grönroos.

  Sulkavalla, Enonkoskella ja Savonlinnassa oli tapahtumat, mukana osassa kansanedustajia Jani Mäkelä,Ano Turtiainen ja Kristian Sheikki Laakso.

  Perussuomalainen-lehteä jaettiin. Etsittiin kuntavaaliehdokkaita.

  Kuntavaalit ovat huhtikuussa. Tehdään yhdessä vaalivoitto!

  Kirsi Visunen

  Kirjoitettu 21.11.2020

  Yhdistyksen sähköposti

  Yhdistyksen sähköposti:
  savonlinnan.perussuomalaiset@nullgmail.com

  Voit myös soittaa tai lähettäö sähköpostin suoraan haluamallesi henkilölle, katso hallituksen yhteystiedot.

  Kirjoitettu 13.10.2020

  Puoluejohdon käynti Savonlinnassa 11.10.2020 oli onnistunut

  Puheenjohtaja Jussi Halla-aho, varapuheenjohtaja Riikka Purra ja puoluesihteeri Simo Grönroos vierailivat Etelä- Savon kiertueellaan 11.10 Savonlinnassa kahvila Saimassa. Pienoisesta sateesta huolimatta kuulijoita oli noin 50-60 ja tunnelma hieno.

  Kuuntelimme Jussin puheen ja yleisö esitti puheenjohtajalle kysymyksiä ja keskusteli ihmisten kanssa. Osa jo hyväksytyistä kuntavaaliehdokkaista kävi esittäytymässä eli Etelä-Savon piirihallituksen puheenjohtaja Pekka Laitinen, Savonlinnan Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen Juha Kukkonen,varapuheenjohtaja Kirsi Visunen, kaupunginhallituksen jäsen Seppo Kosonen, ja Aila Partanen Punkaharjulta esitti myös laulun perussuomalaisuudesta. Kuntavaaliehdokas, pastori Raimo Luukkanen vain piipahti aluksi tervehtimässä ihmisiä, koska hänellä oli kiire pitämään jumalanpalvelusta.

  Myös kaupunginvaltuutettu Veikko Puustinen ja hallituksen varajäsen Risto Jurvanen puhuivat.

  Tilaisuudessa puoluejohto kannusti ihmisiä lähtemään kuntavaaliehdokkaaksi.

  Pyhän Olavin päivänä 29.7 vieraanamme torilla oli eduskunnan varapuhemies ja puolueen varapuheenjohtaja Juho Eerola, Järjestiime 5.9.20 Joel Lehtosen patsaalla Savonlinnan Vaalistartin ja syysmarkkinoilla 25-26.10.20 olimme torilla vaalityössä. Nyt koronatilanteen mahdollisesti heikentyessä jaamme Perussuomalainen-lehtiä ja tilanteen salliessa järjestämme tilaisuuksia. Käy tykkäämässä fb.ryhmästä: Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset , niin tiedät meidän kuulumisiamme.

  Tervetuloa ehdokkaaksi!

  Kirsi Visunen

  Kirjoitettu 10.8.2020

  Puheenjohtajan kirjoitus liittyen sote-suunnitelmaan

  Juha Kukkonen Savonlinna
  7 t ·
  Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt kunnilta lausuntoa esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi.
  Vasemmistolaisen jäsenen esityksestä Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Torikka todettiin esteelliseksi käsittelemään asiaa. Kaupunginhallituksen päätös tuli seuraavalla perusteella: “Kirsi Torikan virkasuhde Itä-Savon sairaanhoitopiirissä.”
  Kaupunginhallituksen enemmistö on siis sitä mieltä, että Sosterin virkamies ei voi osallistua eduskunnassa säädettävän lain luonnoksesta annettavan lausunnon käsittelyyn.
  Lausunnon antamista varten järjestetään noin 20 eri organisaation kuuleminen. Ensimmäisessä suunnitellussa kuulemisessa kysytään Etelä-Savon maakunnan edustajilta muun muassa seuraavaa: Miten Etelä-Savon maakuntaliitto näkee Savonlinnan aseman Etelä-Savossa? Seitsemän kaupunginhallituksen jäsentä on sitä mieltä, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan virkasuhde Sosterissa tekee hänet esteelliseksi tällaisen kysymyksen käsittelyyn kaupunginhallituksessa. Kysyttäessäkään yksikään esteellisyyttä kannattanut ei ole vastannut kysymykseen, miten virkasuhde Sosterissa olisi peruste esteellisyydelle.
  Katson, että esteellisyyden käsite on ymmärretty täysin väärin. Lainsäädäntöön annettavassa lausunnossa ei ole mitään sellaista, jota Sosterin virkamies voisi käyttää oman tai työnantajansa eduksi. Jokaisella suomalaisella on sananvapaus ja oikeus ottaa kantaa maassa säädettäviin lakeihin, eikä esteellisyyssäädöksiä ole tarkoitettu siihen, että aktiivisesti politiikkaan osallistuvaa estetään perusteettomasti osallistumasta poliittiseen päätöksentekoon.
  Juha Kukkonen
  kaupunginhallituksen jäsen (ps)
  Savonlinna

  Kirjoitettu 31.5.2020

  Paikallisyhdistys

  Paikallisyhdistykseemme kuuluvat Savonlinna (Punkaharju, Savonranta, Kerimäki, Savonlinna), Enonkoski ja Sulkava.Tule mukaan Perussuomalainen-lehden jakoporukkaan.

  Kirjoitettu 12.5.2020

  Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset nimellä on myös fb-ryhmä, jota tykkäämällä olet mukana seuraamassa sitä. Etelä-Savon PerusNaiset ry on myös tarjolla seurattavaksi.

  Kirjoitettu 10.1.2020

  Hallitus järjestäytyi

  Savonlinnan seudun perussuomalaiset ry:n hallitus on 8.1.2020 järjestäytynyt, eli hallitus valitsi varapuheenjohtajan, sihteerin ja taloudenhoitajan. Hallituksen jäsenten tiedot löydät hallitus-otsikon alta.

  Hallitus päätti myös tehostaa tiedottamista paikallisyhdistyksen toiminnasta. Kirjaamme tälle sivustolle tietoa valtuutettujen valtuustoaloitteista ja yhdistyksen kannanotoista käsittelyssä oleviin kunnallisiin asioihin.

  Tervetuloa seuraamaan perussuomalaisten toimintaa Savonlinnan seudulla. Yhdistyksemme toiminta-alue on Savonlinna, Sulkava ja Enonloski.

  Juha Kukkonen, puheenjohtaja